U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Het laatste vastgoednieuws

De nieuwste trends in de vastgoedmarkt: wat beïnvloedt de prijzen?

dinsdag 17 oktober 2023

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Als je op zoek bent naar een woning of geïnteresseerd bent in investeren in vastgoed, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends die van invloed kunnen zijn op de woningprijzen. In deze blogpost zullen we enkele van de belangrijkste trends bespreken die momenteel de vastgoedmarkt beïnvloeden.

Lees meer

Het verschil tussen een opschortende en ontbindende voorwaarde

donderdag 23 februari 2023

Opschortende en ontbindende voorwaarden zijn beide belangrijke juridische begrippen die vaak voorkomen in contracten en overeenkomsten. Het is daarom belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen deze twee voorwaarden en hoe ze van invloed kunnen zijn op de geldigheid van een overeenkomst.

Lees meer

Stijgende rente: Is het nog de moment om te kopen of stellen we de aankoop beter uit?

dinsdag 27 september 2022

De hypotheekrente en de woningprijzen zijn communicerende vaten en hebben steeds een impact op elkaar. Tijdens de historisch lage rentes kenden de woningprijzen enorme stijgingen, of de woningprijzen nu spectaculair gaan dalen bij de stijgende rentes is speculatie en weinig waarschijnlijk. 

Lees meer

De renovatieverplichting voor woongebouwen start op 1 januari 2023

vrijdag 19 augustus 2022

Voor alle woongebouwen geldt vanaf 2023 een minimum EPC-label, te behalen binnen de 5 jaar na overdracht. Wie vanaf 2023 de nieuwe eigenaar, opstalhouder of erfpachter wordt van een woning of appartement met een slecht EPC-label, moet die binnen de 5 jaar energetisch renoveren tot label D (of beter). 

 

Lees meer

Is bijlenen binnen een bestaande hypotheek interessant?

vrijdag 6 mei 2022

Heb je geld nodig om te renoveren? Dan kan je binnen jouw bestaande hypotheek een nieuwe lening aangaan!

Lees meer

Bod aan geadverteerde prijs staat niet zomaar gelijk aan een verkoop

dinsdag 15 februari 2022

Sommige woningkopers denken dat wanneer ze de geadverteerde prijs bieden, de verkoop automatisch rond is. Niets is minder waar.

Lees meer

Successieplanning: hoe je erfenis fiscaal vriendelijk optimaliseren!

dinsdag 14 december 2021

Een fiscaal slim geregelde erfenis. Het is een van de mooiste zaken die jij je (klein)kinderen en partner kunt nalaten. Er zijn verschillende mogelijkheden om je eigendom te schenken aan je nabestaanden, hieronder geven we graag toelichting bij enkele constructies.

Lees meer

Wat met het EPC-attest vanaf 2022?

donderdag 9 december 2021

Wie zijn woning of appartement verkoop na 1 januari 2022 zal moeten beschikken over een EPC-attest (ook wel het energieprestatiecertificaat genoemd) recenter dan 2019. Met de strengere klimaatmaatregelen is dit attest voor vele mensen één van de, zo niet het belangrijkste, attest bij een verkoop- of verhuurdossier. Veel kandidaat-kopers hechten een veel waarde aan een goede energiescore. We merken toch op dat (minder) goede scores wel eens doorslaggevend kunnen zijn in het al dan niet aankopen van desbetreffende eigendom.

Lees meer

Alles wat je moet weten over het aankomende asbestattest!

maandag 15 november 2021

Het is een reeds veelbesproken onderwerp, de enorme hoeveelheid asbest in onze woningen! Meer en meer wordt het een belangrijk aandachtspunt bij aan- en verkoop van een onroerend goed. Binnenkort is een asbestinventarisatieattest verplicht bij de verkoop van gebouwen die voor 2001 gebouwd zijn!

Lees meer
Terug naar boven
Sluit menu Woonvast