U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Het verschil tussen een opschortende en ontbindende voorwaarde

donderdag 23 februari 2023

Opschortende en ontbindende voorwaarden zijn beide belangrijke juridische begrippen die vaak voorkomen in contracten en overeenkomsten. Het is daarom belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen deze twee voorwaarden en hoe ze van invloed kunnen zijn op de geldigheid van een overeenkomst.

Een opschortende voorwaarde is een voorwaarde die moet worden vervuld voordat de overeenkomst van kracht wordt. Bijvoorbeeld, in een koopcontract kan een opschortende voorwaarde zijn dat de koper de financiering voor de aankoop van het pand moet regelen voordat de koop definitief wordt. Als de koper de financiering niet regelt, wordt de koop nietig en treedt de overeenkomst niet in werking.

Aan de andere kant is een ontbindende voorwaarde een voorwaarde die de overeenkomst ongeldig maakt als deze niet wordt nagekomen. Bijvoorbeeld, in een arbeidsovereenkomst kan een ontbindende voorwaarde zijn dat de overeenkomst wordt ontbonden als de werknemer herhaaldelijk te laat op het werk verschijnt.

Het belangrijkste verschil tussen opschortende en ontbindende voorwaarden is dus dat opschortende voorwaarden moeten worden vervuld voordat de overeenkomst van kracht wordt, terwijl ontbindende voorwaarden van invloed zijn op de geldigheid van de overeenkomst nadat deze is aangegaan.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met uw Woonvast makelaar
Terug naar boven
Sluit menu Woonvast